SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Sirius Bandyklubb
Fotboll
U19 | Cuppremiär på söndag hemma mot Sandviken
2023-09-15 09:40
Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

På söndag ger sig Sirius U19-lag in i Svenska Cupen. I den första gruppspelsmatchen ställs blåsvart mot Sandvikens AIK hemma i Recoverhallen. Matchen startar klockan 15:00 och direktsänds på Bandyplay.

I helgen startar U19 deras cupäventyr med hemmamatch mot Sandvikens AIK under söndagen.
– Det känns fint. Det är harmoni i gruppen och förväntansfulla spelare, säger Mattias Forsberg, tränare i Sirius Bandy U19 och fortsätter:

 

– Vi har haft barmarkspass, gemensamma och individuella, sedan början av maj så fysiskt kommer vi väl förberedda. Däremot har vi inte haft möjlighet att träna på fullstor plan ännu så spelmässigt kommer vi nog att behöva ett par veckor till på oss för att känna oss trygga i spelet.

 

Sirius spelar i den norra gruppen tillsammans med Sandvikens AIK, Edsbyns IF och IFK Rättvik. I den södra gruppen deltar IFK Vänersborg, Västerås, Villa Lidköping, IK Tellus och Vetlanda BK. Cupen kommer ge lagledningen möjlighet att sätta diverse pusselbitar på plats innan seriepremiären.
– Ja, vi kommer i år att ha en sund men tuff konkurrens om platserna i matchtruppen. Några spelare kommer att få känna på roller de inte har testat tidigare och vi har även ett par nya spelare som behöver tid att hitta sin roll i laget. Det här gör att vi tränare ser Svenska Cupen som en ”testa-och-lära cup” där vi varje match hoppas få svar på vissa frågor och därmed kan hjälpa oss under ordinarie serie, avslutar Mattias Forsberg.

 

MATCHINFORMATION
IK Sirius U19 - Sandvikens AIK U19
Sön 17 sep kl. 15:00
Recoverhallen

 

Fri entré

 

>>Matchen direktsänds och kan ses helt gratis på Bandyplay här.


Nyhetsarkiv