SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Sirius Bandyklubb
Fotboll
U17 | Tre Siriusspelare deltar på P17-landslagets samling i Söderhamn
2023-09-14 13:03
Foto: Gert Holmer

I helgen samlas P17-landslagets observationstrupp på två olika orter. Redan i morgon samlas den ”norra” gruppen i Söderhamn och med bland dem finns Rasmus Granroth, Johannes Terenius och Gustav Mårtensson från Sirius Bandy.

P17-landslagets förbundskapten samlar i helgen totalt 50 spelare på två olika orter. Den första gruppen samlas i Söderhamn fredagen den 15 september och den andra i Örebro söndagen den 17 september.
– I och med det här upplägget så har vi möjlighet att utöka den ursprungliga truppen. I Söderhamn bli vi tre målvakter och 22 utespelare och i Örebro blir vi två målvakter och 23 utespelare. Totalt kommer alltså 50 spelare att få visa upp sig, säger förbundskapten Anders Torhall.

 

– Från början var vi 36 spelare och har nu kunnat utöka med 14 spelare. Det är några fler födda 2007, men framförallt kan vi redan nu titta på flera intressanta killar födda 2008, vilket är riktigt kul, fortsätter Torhall som försvarade VM-guldet med P17 på hemmaplan i januari i år.

 

– Vi har följt dessa killar noga under förra säsongen med avslutning med Distriktslagsturneringen. Det är väldigt många duktiga bandyspelare och det ska nu bli kul att äntligen träffa dem och se hur de utvecklats det sista halvåret. Trots att det är en väldigt stor trupp så ska vi hålla ögonen öppna under säsongen på de som inte är med den här gången. Till nästa samling så kommer truppen att bantas och då kanske även någon ny får chansen som visat framfötterna under hösten, avslutar Anders Torhall.


Nyhetsarkiv