SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Sirius Bandyklubb
Fotboll
U15 | Sirius cupsegrare efter straffar
2023-03-05 19:04

Sirius U15-lag vann i dag Kakservice Cup efter att ha besegrat Mölndal BK i finalen. Efter en jämn match fick till slut finalen avgöras på straffar – en straffläggning där Sirius drog det längsta strået och vann.

Sirius inledde finalen på bästa tänkbara sätt - det genom att skaffa sig en tremålsledning inom loppet av 20 minuter. Isak Berlin öppnade målskyttet i den 11:e matchminuten sedan fylldes det på med fler blåsvarta mål. 2-0 satte Anton Nerelius och 3-0 satte Isak Berlin. Mölndal reducerade till 3-1 i den första halvlekens slutminut.

I den 50:e matchminuten tilldelades Sirius en straff som Isak Berlin tog tillvara på. Hans tredje mål för dagen innebar 4-1 till blåsvart. Den ledningen utökades knappt en minut senare när Anton Nerelius satte sitt andra mål för kvällen. 5-1 och Sirius såg ut att gå mot en säker finalseger men Mölndal kom tillbaka. På mindre än tre minuter lyckades de hämta upp fram till 5-4 och i den 66:e matchminuten kom även kvitteringen. Matchen slutade 5-5 och nu väntade en spännande straffläggning för att kunna kora en vinnare. Straffläggningen vanns av Sirius som nu kan titulera sig som mästare i Kakservice Cup 2023.  


Nyhetsarkiv