SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Sirius Bandyklubb
Fotboll
U19 | Seger i första kvartsfinalen mot Edsbyn
2023-03-03 12:46
Foto: Peter Bohlin / PEBO-Foto

Sirius tog hem den första matchen i kvartsfinalserien mot Edsbyn. Nu väntar en helt avgörande match på söndag i Svenska Fönster Arena.

I går inleddes kvartsfinalserien mellan Sirius U19-lag och Edsbyns IF i Recoverhallen. Sirius gick segrande ur den fighten och har nu 1-0 i matcher inför avgörandet på söndag.
– Det är lite blandade känslor. Jag är glad och oerhört stolt över att varje enskild spelare för in 100% till lagets matchplan. Jag är så klart glad över vår prestation och att vi sätter Edsbyn i den sitsen att det är de som måste gå för seger på söndag, säger tremålsskytten Colin Dahlberg direkt efter matchen och fortsätter:

– Samtidigt vet vi att vi måste göra en minst lika bra prestation på söndag, om inte bättre, för att vi ska kunna gå segrande ur denna fight. Vi har inte tagit ut någonting i förskott utan nu måste vi återhämta oss och göra samma hårda jobb i returmötet.

Det var Colin Dahlberg som öppnade det blåsvarta målskyttet i går när han i den 28:e matchminuten kvitterade till 1-1. Lagen höll sedan jämna steg fram till den 70:e matchminuten när gästerna återigen tog ledningen i matchen. Denna gång på frislag från Tim Ringqvist klubblad. Kvitteringen kom knappt tre minuter senare och ännu en gång var det Colin Dahlberg som lyckades överlista Emil Holman i Edsbyns målbur. Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid fullbordade sedan Colin Dahlberg sitt hattrick när han gav Sirius ledningen för första gången i matchen. Kvällens poängskörd stannade inte där för 17-årige Colin som i den 88:e matchminuten serverade Jens Boman fram till 4-2. Edsbyn reducerade sedan till 4-3 på tilläggstid men kom inte närmare än så. 

Tre mål och en assist talar för en god form för A-lagskontrakterade Colin Dahlberg.
– Nja bra form vet jag inte. Själv tyckter jag att jag spelade oavgjort med mig själv. Jag tappade boll tre gånger så att vi fick tre omställningar emot oss men sen hade jag tur som var på rätt ställe tre gånger så att jag kunde sätta dit bollarna, säger han och fortsätter:
– Vi genomför matchen perfekt i 90 minuter. Vi spelar helt enligt matchplanen och tar vara på de lägen vi får. Vårt mål med den första halvleken var att få med oss ett bra resultat in till andra och det gör vi ju. Sedan tycker jag att vi får till spelet ännu bättre i den andra halvleken och att vi får större utdelning på våra chanser. Jag tycker att alla gör sin bästa match på hela säsongen och inte minst Leo Bombas i mål som räddar oss flera gånger och är rena rama muren.

Nu väntar alltså en helt avgörande match på söndag uppe i Edsbyn i Svenska Fönster Arena.
– För att vinna på söndag så krävs det att vi gör en ännu bättre prestation då än vad vi gjorde i dag. Vi alla sa efter matchen att vi fortfarande har en match kvar att spela i denna kvartsfinalserie och att vi alla har den energi och vilja som krävs för att kunna slå dem. Samtidigt vet vi att Edsbyn alltid är bra i slutspel och inte minst på deras hemmaplan, så det kommer krävas mycket för att vi ska vinna, men vi är redo!

MATCHSTATISTIK
IK Sirius - Edsbyns IF 4-3 (1-1)
Skott: 8/13
Hörnor: 5/12
Strafffar: 0/1
Frislag: 9/15
Utv: 35/20

NÄSTA MATCH
Edsbyns IF - IK Sirius
Sön 5 mars kl. 15:00
Svenska Fönster Arena


Nyhetsarkiv